Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italiƫ. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

16 maart 2005

Hoezo dan?

Hoe kom je nu op het idee een wandeltocht van 2000 kilometer te gaan maken? En waarom Rome? Deze vragen zijn ons al vaak gesteld en het antwoord is lastig te geven. Er zijn een aantal elementen in dit verhaal, die het voor ons aantrekkelijk maken.....

Om te beginnen is er de fysieke uitdaging. Kun je zoveel dagen achter elkaar een flinke afstand afleggen?
Buiten het fysieke element, is het vol te houden om een dergelijke periode in een tent te leven, op een luchtbed te slapen, geen auto, tv en eigen douche/toilet te hebben of de electrische tandenborstel te moeten missen?
Als relatietest is er eigenlijk ook niets beters te verzinnen. Benieuwd wat dat wordt.
Maar ook de voorbereiding, het uitstippelen van de route en overnachtingsplaatsen is leuk om te doen. Voorpret is tenslotte ook pret.

En last but not least, lopen voor een goed doel. Als wij, door iets te doen wat we leuk vinden (of nu althans denken dat we het leuk gaan vinden) andere mensen kunnen helpen, is dat mooi meegenomen.

In plaats van Rome had het net zo goed een andere plaats kunnen zijn. Het einddoel moest in ieder geval in zuidelijke richting liggen. De afstand moest weer niet al te extreem zijn, we willen onderweg genoeg tijd over houden om van alles te kunnen zien en beleven. En wees nu eerlijk "Een voetreis naar Rome" klinkt wel erg goed toch?

Tot nu toe is het allemaal erg spannend. Alles komt nu ook wel erg dichtbij, nog ruim 10 weken en we gaan op pad. Op deze weblog houden we in ieder geval regelmatig bij, zodat ook anderen enigzins kunnen meebeleven wat we doen.

Tot later.

5 Comments:

At 29/4/05 12:03 p.m., Anonymous Anoniem said...

Van jullie personal sponsor manager:

Ik vind het een geweldige uitdaging die jullie aangaan. Uiteraard hoop ik dat jullie beiden dit avontuur goed doorstaan en echt niet alleen om het geld dat jullie voor de Stichting Bosnische Toekomst kunnen binnenslepen.
Ik zal er alles aan doen om dat bedrag zo hoog mogelijk te krijgen!
Heel veel succes!!!
Liefs en knuffel van Anne-Marie

 
At 25/5/05 5:00 p.m., Anonymous Erik Klaren said...

Line, Wim,

Vandaag als Vivare afscheid genomen van Line, we zullen jou en je vrolijkheid missen. Ik wil toch nog even kwijt dat ik niets dan respect en waardering heb voor jullie onderneming. Als je met zoveel bevlogenheid, passie en betrokkenheid bij je medemens zo'n tocht onderneemt dan is hij op voorhand geslaagd. Ik blijf jullie zeker met belangstelling volgen. Alle goeds voor jullie!

 
At 3/6/05 1:40 p.m., Anonymous Ellen (van Line) said...

Hello sunshines

Bijna, nog 1 nachtje slapen en dan gaat het grote avontuur beginnen. Heel veel sterkte plezier en spannende avonturen toe gewenst. We zullen jullie onderweg komen steunen. (aanduwen indien nodig)
Geniet ervan enne het is voor een goed doel Wim die kilometers loop je niet voor niets. Hmm dat zal geld kosten... SUCCES

Ellen & Frits

 
At 7/6/05 5:11 p.m., Blogger wanda wendy said...

lieve wim en lien.
van uit hier willen we jullie een hart onder de wandelschoenen steken.als iemand zo iets ken doen zijn jullie het wel.
ik hou van jullie dikke kus van wanda ,brandon
groetjes van wendy,harry,en calista

 
At 3/7/05 6:27 p.m., Anonymous Anoniem said...

lieve wim en lientje,

hartstikke goed van jullie leuk jullie berichten te lezen wij zitten hier heerlijk aan de bbq bij yvonne dus van iedereen de sportieve groetjes ook An en Sjaak en succes met de volgende dagloop

wil en jan

 

Een reactie posten

<< Home