Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

06 juni 2005

Eindelijk op pad!

Zaterdag 4 juni zijn we dan eindelijk vertrokken voor onze (voet)reis naar Rome. We hadden ons eigen uitzwaai comité, de buurtjes van verderop. Met Max om half negen de deur uitgegaan, voor de eerste wandelkilometers.

Ongelooflijk maar waar: na een kwartier kunnen we onze regenkleding al aan. Dat voorspelt niet veel goeds! Jacqueline vertrekt wat later, met een volgeladen scooter met aanhanger. Tussen de buien door arriveren we dan eindelijk in Groesbeek, onze eerste stop.

Frits en Ellen doken daar ineens op, om ons te verrassen. ’s Avonds lekker uit eten geweest in Nijmegen en aansluitend nog wat gedronken op de Waalkade.

De tweede dag wandelen naar Afferden was qua weer al niet veel beter als de eerste. Veel buien, en maar erg weinig zon..... Wachten maar op betere tijden. Het lopen op zich gaat verder prima. Jacqueline had bij het vertrek in Groesbeek gezellig aanspraak van wat andere campinggangers, die haar uitnodigden voor een bakje koffie. Eenmaal aangekomen in Afferden was de tent nog niet helemaal opgezet, met dank aan Piet Paulusma. ’s Avonds alweer uit eten geweest. Als dat zo door gaat hoeven we ons kooktoestel helemaal niet meer uit te pakken!

Maandag de eerste rustdag. Na een simpel ontbijt heeft Jacqueline eerst Max bij de bushalte gedropt, hij houdt het voor gezien.

Omdat we de tweede dag iets minder hebben gelopen als gepland, besluiten we dit vandaag te compenseren door samen met Jacqueline naar Well te lopen. Na wat boodschappen is de camera van Line zoek, ergens laten liggen. Gelukkig bestaan er nog eerlijke mensen; een mevrouw op de fiets brengt ons de camera achterna. Al met al de eerste drie dagen toch al 75 km afgelegd.......

Tot later.

3 Comments:

At 7/6/05 4:05 p.m., Anonymous Kwakkie said...

Heeeeey Wimpie-man!
Het werd wel tijd dat je de weblog even hebt geupdate, we dachten hier al dat je ergens in een bermpje was gevallen!

Maarruh, keep it up en succes!

(PS: niet teveel uit eten gaan.. denk aan die bosnische kids!)

Grts,

 
At 9/6/05 4:02 p.m., Anonymous Anne-Marie said...

Ha, die Wim en Line,

Voordat ik jullie kant op kom, toch nog even een update van het sponsorbedrag.
De stand is nu € 2.187,50 !!!
En er komen nog steeds toezeggingen binnen. We gaan echt voor de € 2.500.
Dus, doe je best en houd vol!

Tot vrijdag, Anne-Marie

 
At 10/6/05 8:14 a.m., Anonymous Anoniem said...

Lieve Jacqueline en Wim,

We willen graag bij jullie in jullie tent slapen. Dus houd vol.
Neem alsjeblieft wel mooi weer mee.
Lieve groetjes van jullie kindjes
Anne en Manon

 

Een reactie posten

<< Home