Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

18 juni 2005

BBQ in Koblenz

Op donderdag de laatste kilometers richting Remagen te voet afgelegd. De Engelse buurtjes op de camping nodigen Jacqueline uit voor de koffie, en hebben mooie verhalen te vertellen. Erg gezellig allemaal. Een plaatselijke slager heeft dik belegde broodjes en praatjes voor honderd. De camping zelf is wel wat luidruchtig, omdat aan de overkant van de Rijn goederentreinen af en aan rijden, nog afgezien van de scheepvaart. Maar na een dagje stevig wandelen heb je daar niet zoveel last van.

Vanaf Remagen volgen we een aantal dagen de Rijn, met als eerste hamsterplaats Koblenz. De route er naartoe is lang niet overal zo romantisch als je misschien zou denken. Op veel plaatsen is nog redelijk veel industrie te vinden, waar je toch maar fijn langswandelt.

Mijn schoonouders staan al vroeg bepakt en bezakt op de afgesproken camping in Koblenz. De zelfgebakken appeltaart van mijn schoonmoeder smaakt prima. Ook aan de Calve pindakaas is gedacht.

Leuk trouwens om op de weblog elke keer de reacties te kunnen lezen. Line vindt het in ieder geval erg leuk te lezen dat haar oud-collega's nog steeds aan haar denken. De sponsoring voor Stichting Bosnische Toekomst gaat trouwens ook erg goed, we zitten al op ruim € 2.250 !!

Zaterdag wordt Koblenz aan een nader onderzoek onderworpen. Na een zonnig ontbijt (het wordt vandaag 26 graden), gaan we met een pontje de Moezel over. In het centrum slenteren we lekker een beetje rond, en pakken een terrasje. De BBQ wordt vandaag eindelijk uit het vet gehaald. Mijn schoonvader kruidt het vlees vakkundig, en we laten het ons allemaal erg goed smaken.

Vakantiegroeten van Line, Wim, An en Sjaak

1 Comments:

At 22/6/05 10:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo wandelwim en scooterbabe,tante an en ome sjaak.. nou toch al in koblenz jullie gaan goed volgens schema,knap hoor..heb veel bewondering voor jullie.leuk om dit zo te kunnen volgen..toi toi toi..yvonne

 

Een reactie posten

<< Home