Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

22 juni 2005

Marathon en zo

De zondag begint al vroeg, om kwart over zes loopt de wekker af, om zeven uur al lopen. Jacqueline is ook al op en heeft me op mijn vorige eindpunt bij Urmitz afgezet. Heerlijk om zo voor dag en dauw langs de Rijn te struinen, alles is nog lekker rustig. Koblenz staat vandaag in het teken van de marathon. Ik blijk precies tegen de richting van de lopers in te lopen. Erg handig allemaal... Het ophalen door Line en mijn schoonouders verloopt nogal onhandig, aangezien de weg waaraan mijn eindpunt zit, is afgesloten. Ik besluit door te lopen naar Boppard, wat mijn dagteller bijna op zesendertig kilometer zet.

Mijn schoonvader heeft pas echt vakantie. Zijn horloge (zelf-opwindend door beweging van de pols) staat stil!! Kun je nagaan hoeveel hij heeft gedaan in al die dagen...

Maandag moet het kampement weer worden opgebroken, en worden verplaatst naar Bacharach verder aan de Rijn. Vroeg vertrekken lukt niet, omdat de poort van de camping in Koblenz lekker is afgesloten. Dan maar eerst opbreken en meerijden met Line achterop de scooter. Dit betekent wel dat ik pas om half tien ga lopen vanuit Boppard. Vervolgens zo'n kleine dertig kilometer in de gloeiende zon (31 graden). Gelukkig hebben we een plek met redelijk wat schaduw weten te bemachtigen op de camping. Weer twee mooie wandeldagen gehad, en nog steeds geen echte ongemakken, houden zo.

De rustdag is wat je noemt pas echt heet, het kwik loopt vandaag op tot 33 graden! Daarbij is het ook nog eens flink benauwd en vochtig.

Dus alleen even Bacharach bekeken (erg leuk plaatsje trouwens, met de grote burcht als jeugdherberg). Voor de rest: stilzitten en zo weinig mogelijk bewegen.

Blaarloze gr(v)oeten uit Bacharach

9 Comments:

At 22/6/05 7:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Wim,

Goed te lezen dat het nog steeds erg voorspoedig allemaal gaat. Ik hoop dat het op dit moment brengt wat je ervan gehoopt had. Zo te lezen houdt je rug zich ook goed.
Bij ons is ook alles rustig en onder controle maar ook erg heet.
We hebben trouwens veel bewondering voor Jaqueline die je elke dag ze trouw volgt en nog niet de neiging heeft gehad om vol gas te geven en door te stomen naar Rome;-)

Veel succes en plezier
Ruud van Tongeren

Loop ze verder en veel succes.

 
At 22/6/05 9:08 p.m., Anonymous Anoniem said...

He Wim & Jacqueline,

We volgen jullie op de voet hoor tijdens de barre tocht!

Veel succes en kussen,

Lysanne, Danielle, Ingrid, Arthur, Rolf en Emily

 
At 22/6/05 9:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

PS. Tot nu toe hebben jullie al 319,5 kilometer afgelegd!!

 
At 25/6/05 2:44 p.m., Anonymous Anoniem said...

hallo liefjes
ik ben egg trots op jullie
ik hou van jullie dikke kus
wanda en brandon en freek kus kus

 
At 25/6/05 3:07 p.m., Blogger Stichting Bosnische Toekomst said...

Hallo Jacqueline en Wim!

Prima bericht, dat je nog steeds de vellen niet aan je voeten hebt hangen, Wim. Houen zo!
Met elke meter die jij loopt, lopen de Euros voor het goede doel binnen. Ge-wel-dig! 'We hopen, dat jullie maar veel mogen genieten onderweg en dat je een hoop leuke mensen mag ontmoeten, overal waar je door - langs - overheen - binnen komt.
Succes en tot de volgende blogspotstop.

Hans en Jeanneke.

 
At 25/6/05 3:08 p.m., Blogger Stichting Bosnische Toekomst said...

Hallo Jacqueline en Wim!

Prima bericht, dat je nog steeds de vellen niet aan je voeten hebt hangen, Wim. Houen zo!
Met elke meter die jij loopt, lopen de Euros voor het goede doel binnen. Ge-wel-dig! 'We hopen, dat jullie maar veel mogen genieten onderweg en dat je een hoop leuke mensen mag ontmoeten, overal waar je door - langs - overheen - binnen komt.
Succes en tot de volgende blogspotstop.

Hans en Jeanneke.

 
At 26/6/05 10:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo wandelaars,

Erg leuk om jullie berichten te lezen, het is al een vaste gewoonte voor de zondagavond. Het hopen voor jullie dat het zo voorspoedig blijft gaan.

Groeten uit Wijk bij Duurstede, trouwens ook leuk om een keer naar toe te wandelen.

groeten Ilse en Olaf....
... en een knuffel van Jelle!

 
At 27/6/05 11:07 a.m., Anonymous Anoniem said...

"bongiorno" wim, line,
ik moet nog even acclamatiseren hier in nederland, net terug uit venice. volgens mij hebben jullie de boodschap al begrepen, oftewel genieten van het moment, van wat de dag te bieden heeft. het doet me goed te lezen dat jullie "way of life" op rolletjes gaat.
(wim gebruikt toch stiekem geen scates hè!)
volgens mij verloopt jullie reis beter dan ik met de auto heb gehad, immers dat was "stau en nog eens stau", vooral in de buurt van tunnels die ze klaarblijkelijk allemaal aan het renoveren zijn, maar ja daar hebben jullie geen last van want de weg naar rome loopt er vast overheen ?!.
nou, ik hoop dat de tube "gehwol" nog in het karretje mag blijven liggen. "moge het kaartje jullie steun bieden voor de momenten dat het nodig is"
veel mooie levenservaringen toegewenst. Rob Knobbe en natuurlijk de groetjes van Will

 
At 27/6/05 1:22 p.m., Anonymous Yvonne Kleinrensink said...

Dag Wim en Jacqueline,

De groetjes vanuit een warm, broeierig kantoor van Vivare!
Leuk om te lezen dat het goed gaat met jullie en de reis.

De groetjes van Astrid, Radha, Simone, Yvonne, Angela, Erik en vast ook van Annemarie maar zij zit lekker in Turkije!

Succes met alles

 

Een reactie posten

<< Home