Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

21 augustus 2005

Zoem zoem

Vrijdagochtend worden we gewekt door een luid gezoem boven onze tent. Het klinkt alsof er een enorme zwerm bijen boven onze tent hangt. Als we echter de tent uitkomen, blijkt dat al die herrie wordt veroorzaakt door vijftien (ruime schatting) bijen. Hoeven we gelukkig niet te vluchten en in het zwembad te springen...

Jacqueline komt bij het vertrekken van de camping nog een oude bekende tegen. Het is de dame van de ANWB campinginspectie, die we eerder in Modena hebben ontmoet.

We krijgen spontaan voor de tweede keer succes toegewenst. Zo zie je maar weer, de wereld is klein.

Het einddoel voor vandaag is Siena, een van de bekende toeristische plaatsen in Toscane. De etappe is redelijk zwaar. De heuvels zijn niet meer zo steil als enkele dagen terug, maar toch moet er weer een paar honderd meter hoogteverschil worden overwonnen. De afstand is ook niet mis, 36 kilometer. Gelukkig loopt Frits de laatste tien kilometer mee, wat het voor mij wat gezelliger maakt.

En vandaag is alweer een feestje: Mijn schoonouders zijn gearriveerd in Siena. Ze gaan ons de laatste weken vergezellen, tot in Rome, en hebben een grote aanhanger meegenomen.

Op deze manier kunnen we de scooter en het aanhangertje weer mee terug naar Nederland nemen. Ook daar moet je aan denken bij de voorbereiding van zo’n trektochtje.

Op zaterdag gaat mijn route verder voorbij Siena, naar Asciano. Ik loop door een bizar stukje Italië, door Le Crete. Het is een aaneenschakeling van kale kleiheuvels, met op een enkele top een boerderijtje. Begroeiing is praktisch verdwenen. Het lijkt op een soort maanlandschap, waar een opname voor een science-fiction film niet zou misstaan. Erg leuk om een keertje tussendoor te lopen, maar het moet zeker geen dagen duren.


De laatste tien kilometer heb ik weer gezelschap, dit keer van Jacqueline, Frits en Ellen. In de gloeiende zon leggen we onze kilometers af, pratend over van alles en nog wat. De dag wordt waardig afgesloten met een barbecue.

Kippige groeten van WAFJES

5 Comments:

At 21/8/05 10:43 p.m., Anonymous Eichhörnli said...

Hoi Wafjes,
Goed zeg, al zo ver! Nu tante An en ome Sjaak er zijn, kan Rome niet ver meer zijn. Geniet er nog maar goed van.
Jullie kind Anne is voor het eerst in de "Chindsgi gsi" Ze vond het heel leuk en ze is nu " es Eichhörnli".
We blijven meeleven met jullie avonturen. Nog veel succes!
Lieve groetjes van Jolanda, Steven, Anne en Manon

 
At 22/8/05 6:30 a.m., Blogger Stichting Bosnische Toekomst said...

Hoi Wim en Line!

Het is ontzettend leuk om te lezen, hoe het jullie vergaan is, terwijl wij twee weken naar Bosnië waren.
Dikke pluimen voor jullie van de mensen in Travnik. Zij wisten niet wat ze hoorden, toen wij vertelden van jullie initiatief en de sponsoring.
En wij weten onderhand niet meer hoe wij onze waardering moeten uitdrukken.
Het is fantastisch, dat jullie nu in Toscane zijn en dat Rome in zicht komt!
Heel veel plezier en succes gewenst met de laatste loodjes!
Jullie verhalen en foto's zijn een lust.
Veel groetjes uit Travnik en Anjum.

Hans en Jeanneke.

 
At 22/8/05 9:11 a.m., Anonymous Anne-Marie said...

Hallo Wafjes,

Als jullie dit lezen is Rome weer minimaal twee etappes dichterbij gekomen!! Over een ruime twee weken kloppen jullie bij Benedictus op de deur. Zou hij open doen???
Het is wel erg gezellig dat je nu weer wat meelopers hebt, hoor Wim. Dat houdt de moed er natuurlijk ook weer wat meer in. De fotoimpressie vond ik fantastisch. Ik werd op slag weer jaloers. Jullie weten wel welke foto ik echt het leukste vond, denk ik.
Blijf genieten. Het weer is niet al te best volgens onze weermannen, maar ik hoop dat de zon weer snel voor jullie aan de hemel staat te stralen.

Liefs en een knuffel van Anne-Marie en Noor

 
At 22/8/05 10:08 p.m., Anonymous Klaartje said...

Hoi Jacqie en Wim!
Alles goed met jullie en je ouders? Hier bereikte ons het bericht van een lichte aardbeving in Rome en omgeving. Hebben jullie er ook wat van gemerkt?
We lezen het wel in een volgende log.

Veel plezier nog en groetjes uit Arnhem.

 
At 23/8/05 9:04 a.m., Blogger Henri said...

Hallo allemaal
Als jullie nog meer gezelschap verzamelen wordt Rome straks overspoelt door Nederlanders. Misschien is het dan zelfs mogelijk te ondertekenen met een complete zin.
Toch gezellig zo met zijn allen. Het landschap zal wel weer verbeteren en anders versneld naar Rome. Dit is een erg mooie stad waar je best een tijdje kunt vertoeven zonder je te vervelen.
Erg mooie foto's in met name jullie vorige stukje.
Wij gaan een paar weekjes op vakantie. Dus heel veel groetjes en tot op de verjaardag van Anne-Marie

 

Een reactie posten

<< Home