Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

09 augustus 2005

Hoera, een fietspad

We zitten al een paar dagen in Modena, een rijke industriestad die vooral bekend is door de produkten die er vandaan komen. De exclusieve sportauto’s van Ferrari, Maserati en Tomaso worden er gebouwd. Ook komen er uit deze omgeving talrijke culinaire plezierigheden, zoals rauwe ham en balsamico-azijn. Al dit lekkers is ook uitgebreid te proeven in een keur aan restaurantjes in de omgeving.

Hier in Italië gaan we bovengemiddeld vaak uit eten. Zondagavond is sowieso onze vaste uit-eten dag. Maar ook op andere dagen van de week vinden we vaak een excuus om zelf niet te hoeven koken (druk gehad, geen zin, slecht weer, boek uitgelezen, familielid jarig etc.). Als je geen lastige eter bent, werkt het vaak goed om aan de ober te vragen wat hij zou aanbevelen. Ook afgelopen zondag zijn we weer niet bedrogen uitgekomen...

Jacqueline heeft het ook niet gemakkelijk. Ze rijdt zichzelf vijf slagen in de rondte met de scooter om mij elke keer weg te brengen en op te halen, vaak ook nog op onmogelijke tijden. Om even een beeld te schetsen: Jacqueline heeft al ruim 2100 km gescooterd, terwijl ik nog maar 1400 km gelopen heb. Als dat geen echte liefde is.

Als ik van Modena naar Vignola loop, beleef ik een klein Italiaans wondertje. De gehele route gaat over een écht fietspad. Het routeboekje wat ik bij me heb meldt dat dit fietspad al in 2001 gereed zou moeten zijn. Tot mijn verrassing kom ik tijdens de wandeling affiches tegen waarop wordt aangekondigd dat de feestelijke opening van het fietspad gepland is op 21 augustus 2005. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Maandag komt Erik, een oud-collega van mij, langs. Hij is op doorreis naar het Italiaanse zuiden en een verwoedt Ferrari liefhebber, vandaar een tussenstop. Op het plein voor de Dom in Modena besluiten we wat te gaan drinken, lekker in het zonnetje. We praten gezellig even bij en komen tot de conclusie dat er weinig betere plaatsen zijn om elkaar te ontmoeten.

Tot mijn grote verontrusting heb ik de afgelopen dagen behoorlijke pijn in mijn onderrug gekregen. Tijdens de voorbereidingen dit voorjaar heb ik ook al met dit euvel te maken gehad. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit mogelijk iets te maken heeft met mijn nieuwe schoenen. Benieuwd hoe dat de komende dagen gaat, de volgende wandeling wordt weer klimmen in de Appenijnen...

Culinaire groeten uit Modena

6 Comments:

At 9/8/05 5:02 p.m., Anonymous ANNE-MARIE said...

Hoi JW,

Sinds wanneer hebben jullie een excuus nodig om uit eten te gaan?
Het enige excuus dat echt van toepassing is hebben jullie al vanaf 4 juni:
"Wij zijn met vakantie" heet dat.
Wel gezellig hè al die visite? En het eind is nog niet in zicht.

En Wim, je hebt dus ruim 2/3 van de tocht gelopen, terwijl Line al 105% van de tocht heeft afgelegd. Misschien hadden we de scooterkilometers ook moeten laten sponsoren. Of een prijsvraag moeten uitschrijven: hoeveel scootert Line?
Kunnen we natuurlijk alsnog doen. Koop een km-eindstand en win een cd met originele bosnische muziek.
En Wim, denk aan je envelopje!!!

Heel veel sterkte met je rug en de bergen, en Line, scooter ook maar weer gezellig hier de bergen op, want van duwen word je moe!!!

Liefs van Anne-Marie en Noor

 
At 10/8/05 12:30 a.m., Anonymous Klaartje said...

Hoi - inmiddels erg - verre buurtjes!
Geweldig om jullie log te lezen hoor. Wat een belevenissen en ontmoetingen! Wat een ervaring moet het nu al zijn voor jullie allebei.
Last van je onderrug.. ook ik dacht aan je nieuw aangeschafte schoeisel nog voordat ik jouw vermoedens las. Ik hoop dat het bij- of wegtrekt, want was dat ook wat er de vorige keer gebeurde?
Geniet van de cucina Italiana en heel veel succes en sterkte toegewenst voor de klimtochten in de Appenijnen!
Klaartje en Eddy

 
At 10/8/05 11:25 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ha die Wim en Jaqueline,

Jullie kunnen je lol niet op zeker met al dat lekkere eten...... een WARE opgave voor beide!!! Wim als je lekker gegeten hebt en je hebt daarbij een biertje op, is dan het viltje en je 'oude' inlegzooltjes(als ze passen in je nieuwe schoenen) misschien nog het overwegen waard, net genoeg om je rug in goede positie te krijgen....???? Voor mij is het nog wennen om weer de hele dag binnen te zitten en dan denk ik met grote weemoed terug aan de vakantie....snif. Bewondering had ik al voor jullie beide, maar nu je bekendt hebt gemaakt dat Jaqueline 1 1/2 maal zoveel reist, vind ik dat ook wel een sponsering waard! Zo gaat 'ie goed, zo gaat 'ie lekker!!!! Nog ff volhouden zou ik zeggen, maar nog veel langer genieten hoort daar ook bij. liefs en ciao,
Ellen

ps. sms'en lukte een paar dagen terug niet, reden?????

 
At 11/8/05 4:16 p.m., Anonymous Anoniem said...

dag appenijntjes, jullie doen het geweldig, leuk om te lezen..
ik volg jullie (innerlijke) reis wel "stiekem" op de site, maar "mocht" niet reageren omdat dat misschien associaties op zou roepen ...waar je nu helaas weer even mee te maken krijgt...
"omdat je er aan gaat denken" (niet doen dus maar genieten van het moment/de omgeving /de pizzalucht / het motorgeluid van de ferrari)...

er is vast wel ergens een printertje ..........
knip het hieronder maar uit en hou het bij je......en raadpleeg het "kaartje" af en toe.. wanneer nodig, je weet wel. gr. rk Ф

-----------------------------------

repeterende werking om de pijn te verdrijven uit Wim's rug om de 1 minuut tot en met zondag.

Ф

 
At 13/8/05 11:06 a.m., Blogger Elles said...

Hoi,
Wim sterkte met je rug. Hopenlijk is het alleen een soort spierpijn omdat je nieuwe schoenen hebt en dat niet blijvend is. Ik heb foto,s van Como on-line maar ik heb geen mail adres en naar een www adres komt het niet over. Wat nu? Ik hoor het graag.
Groetjes Elles

 
At 13/8/05 11:18 a.m., Blogger Elles said...

Hoi nogmaals,
stom, natuurlijk heb ik jullie mail adres. Ik heb de url daar naar toegestuurd. Hopenlijk lukt het nu.
Nogmaals groet,
Elles

 

Een reactie posten

<< Home