Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

02 juli 2005

Wie pakt die Duitser zijn lineaal af?

Dinsdag 28 juni was een lange wandeldag, zo’n 36 kilometer, naar Walldorf, een aantal kilometer onder Heidelberg. Nog steeds pittige temperaturen, boven de dertig graden. Wel een leuke route.

Na een uurtje bijslapen ’s middags, na de wandeling gaan we nog even in Ladenburg kijken. Een leuk plaatsje met redelijk wat vakwerkhuisjes, een oude stadsmuur en oude Romeinse resten. De woensdag is wandel- en verplaatsdag. We vertrekken vandaag vanuit Schriesheim naar Karlsruhe. Zelf loop ik vandaag tot Bruchsal.

De route vandaag loopt grotendeels door het bos. Aan de ene kant erg mooi, zeker ’s morgens vroeg, omdat je allerlei dieren ziet (reeën, eekhoorns, spechten en zelfs slangen). Maar heeft iemand van jullie wel eens door een Duits Reichswald gelopen? Alleen maar kaarsrechte paden. Ik heb het even op de route nagekeken, maar op een stuk van 17 kilometer had ik welgeteld 4 (jawel vier) bochten! Aaaargh!!!
’s Avonds bij Anja en Jeroen (ski-vrienden van ons) in Landshausen langsgeweest. Een hartelijk ontvangst met champagne, broodjes en taart (gebakken door Anja’s moeder). Lekker even bijgekletst, we waren tenslotte dit jaar ook niet op wintersport geweest. En Frits, we hebben DE paal gezien!

Regelmatig rijden we vanuit Nederland naar Zwitserland naar onze petekinderen Anne en Manon. Het grappige is dat we nu een aantal steden hebben bezocht, die we normaal gesproken met een gangetje van hondervijftig voorbij razen.

Zo ook Karlsruhe. Altijd gedacht dat dit een oninteressante stad zou zijn, maar niets is minder waar. Een leuk centrum met daar vlakbij een schitterend slot met een enorm park en een fantastische botanische tuin (sorry Max, Sander). ’s Avonds lekker wat gekokkereld op de camping.

Groeten maar weer.