Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

20 juli 2005

Rijbewijs alstublieft...

Op zaterdag, onze rustdag, doen we lekker rustig aan. Met de petekinderen bezoeken we een vogelpark met speeltuin. Helaas gaat de wijnproeverij die we in gedachten hadden niet door, omdat de “Weinkeller” gesloten was.

Aangezien het nog kwakkelweer is, wordt ’s avonds niet zelf gekookt, maar wordt er gesnacked (na zware pressie door de petekinderen) bij McDonalds. Als mooie afsluiting van de dag bezoeken we circus “Stey”, wat in Liechtenstein is neergestreken. Heerlijk kleinschalig allemaal, zonder enige vorm van pretentie.

De koordanser doet tevens de geitenshow en een clownsact, en de acrobate staat in de pauze gewoon achter de bar om drankjes in te schenken. Het leukste is toch wel een Chinees, die op zijn hoge éénwieler verschillende potjes opgooit met zijn voet, en deze op zijn hoofd opvangt. Daarbij ook nog eens vrolijk zwaaiend naar het publiek, met een aanstekelijk lachje. De zaal is plat.

Steve, een Zwitser van Amerikaanse origine, loopt op zondag een etappe mee. Hij spreekt goed Nederlands, maar sommige woorden en uitdrukkingen gaan zijn bevattingsvermogen nog teboven. Ooit geprobeerd het woord “kneuterig” uit te leggen in het Engels? Ik geef het je te doen... De wandeling gaat prima, al is het wel behoorlijk heet. Als we op de camping arriveren worden er eerst twee grote pilsen genuttigd, welverdiend na een lange dag. Daarna snel de zweetkleren uit en het zwembad in. Plons!


De volgende dag nemen we afscheid van Jolanda en Steve en de petekinderen. Zelf trekken we weer verder, nu naar Chur. Jacqueline scootert er nog steeds vrolijk op los. Op weg naar Chur ziet ze in haar achteruitkijkspiegel dat een politieauto die haar eerst tegemoet kwam, keert en langzaam achter haar aan blijft rijden. Ze voelt al nattigheid en inderdaad, even later wordt ze aan de kant gezet. Alle papieren worden grondig gecontroleerd. De wetsdienaren zijn toch wel erg nieuwsgierig wat zo’n blonde Miep uit Nederland in haar eentje op een volbepakte scooter met aanhanger in Zwitserland doet. Als ze verteld dat ze op weg naar Rome is, wordt vol bewondering geknikt. En als ze verteld dat haar vriend loopt, zie je ze denken: Die zijn gestoord......

In Chur hebben we ’s avonds de ultieme tententest: keiharde wind met regen en onweer. Onze tent doorstaat de test met vlag en wimpel. De overburen zijn minder gelukkig, hun tent ligt in puin. En zo modderen we verder...

Stormachtige groeten uit Chur