Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

21 september 2005

Newsflash

Toch nog even een extra berichtje op de weblog, en met reden! Gisteren werden we verrast met post uit Italië. Zoals jullie misschien nog wel weten zijn wij in de Appenijnen geïnterviewd voor een lokaal dagblad. Zelf waren we nog wel een beetje sceptisch of er uberhaupt iets geplaatst zou worden, maar zowaar! Het artikel is ons netjes toegezonden, inclusief de felicitaties voor het behalen van Rome. Zoals verwacht is het stukje (klik hier) in het Italiaans. Lees hieronder de vertaling:

Mijnheer Wim rust uit in Zocca

Hij gaat te voet van Nederland naar Rome met twee vrienden

door Giuseppe Bondi

ZOCCA. Van Nederland naar Rome door de plaats Zocca.
   Wim Versloot, een Nederlander uit Arnhem (softwareontwikkelaar van beroep), heeft zich voorgenomen om vanuit zijn woonplaats in 14 weken naar Rome te lopen.
   Twee vrienden houden hem gezelschap. De eerste is Jacqueline Vermeij, die met tent en scooter al het nodige meeneemt. De tweede is Frits Ringers, die per auto reist. Hij typeert zichzelf gekscherend als "De psychologische ondersteuner" van zijn twee vrienden en geeft een lift geeft als het nodig is.
   De Zocchese Angela Zannotti heeft in het dorp het trio ontmoet, terwijl ze toevallig op de rustdag aanwezig waren, zoals Wim dat om de twee dagen lopen doet.
   Het is niet zo dat het passeren van de drie Nederlandse voorbijgangers toeval is. Vele buitenlanders zien we inderdaad voorbij komen per fiets door ons gebied: het blijkt dat Zocca een vaste punt is voor fietsers die met de tent reizen.
   Maar de originaliteit van de Nederlander is dat hij Rome wil bereiken met het 'Paard van San Francesco', dus te voet.
   Ongeveer tweeduizend kilometer! De pelgrimage is vandaag de dag weer opnieuw mode geworden: de welbekende route naar "Santiago di Compostela" en onze "via Franchigana". De werkgever van Wim heeft een hoop solidariteit getoond: Alles wat hij krijgt uit sponsering en giften van vrienden gaat naar een non-profit organisatie toe genaamd "De toekomst van Bosnië". Deze bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor Bosnië. De hulp geschiedt niet door geld te geven, maar materiële hulp voor de dagelijkse behoeftes en de wederopbouw.
   Ook dit is globalisatie: dat op een zomernamiddag, Nederland en Bosnië tijdens het passeren kennis hebben gemaakt met de inwoners en mooie wegen van Zocca. De Zocchese Angela Zanotti heeft deze keer de eer van het huis gehad. Op een site zal deze ontmoeting en de 'Zocchese' beschreven worden, net zoals de rest van de reis, met verslag en foto's. Ook wij maken nu deel uit van de bagage die deze jonge Nederlander meeneemt naar huis.
   Wim heeft beloofd dat als hij Rome bereikt heeft nog even aan ons zal denken als een gastvrije plaats. Ook dit is een manier om een klein dorpje op de berg in de belangstelling van de wereld te brengen.

En natuurlijk Antonio bedankt voor de vertaling!

De groeten maar weer