Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italiƫ. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

22 juni 2005

Marathon en zo

De zondag begint al vroeg, om kwart over zes loopt de wekker af, om zeven uur al lopen. Jacqueline is ook al op en heeft me op mijn vorige eindpunt bij Urmitz afgezet. Heerlijk om zo voor dag en dauw langs de Rijn te struinen, alles is nog lekker rustig. Koblenz staat vandaag in het teken van de marathon. Ik blijk precies tegen de richting van de lopers in te lopen. Erg handig allemaal... Het ophalen door Line en mijn schoonouders verloopt nogal onhandig, aangezien de weg waaraan mijn eindpunt zit, is afgesloten. Ik besluit door te lopen naar Boppard, wat mijn dagteller bijna op zesendertig kilometer zet.

Mijn schoonvader heeft pas echt vakantie. Zijn horloge (zelf-opwindend door beweging van de pols) staat stil!! Kun je nagaan hoeveel hij heeft gedaan in al die dagen...

Maandag moet het kampement weer worden opgebroken, en worden verplaatst naar Bacharach verder aan de Rijn. Vroeg vertrekken lukt niet, omdat de poort van de camping in Koblenz lekker is afgesloten. Dan maar eerst opbreken en meerijden met Line achterop de scooter. Dit betekent wel dat ik pas om half tien ga lopen vanuit Boppard. Vervolgens zo'n kleine dertig kilometer in de gloeiende zon (31 graden). Gelukkig hebben we een plek met redelijk wat schaduw weten te bemachtigen op de camping. Weer twee mooie wandeldagen gehad, en nog steeds geen echte ongemakken, houden zo.

De rustdag is wat je noemt pas echt heet, het kwik loopt vandaag op tot 33 graden! Daarbij is het ook nog eens flink benauwd en vochtig.

Dus alleen even Bacharach bekeken (erg leuk plaatsje trouwens, met de grote burcht als jeugdherberg). Voor de rest: stilzitten en zo weinig mogelijk bewegen.

Blaarloze gr(v)oeten uit Bacharach