Wim en Line naar Rome

Vanaf 4 juni 2005 zijn Jacqueline Vermeij en Wim Versloot op pad naar Rome. Zij scootert, hij loopt. Vanuit Arnhem gaan zij via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Medio september willen zij arriveren in Rome. Tevens lopen zij voor een goed doel: Stichting Bosnische Toekomst, een organisatie die hulp biedt aan Bosnische vluchtelingen in Travnik. Op deze weblog doen zij regelmatig verslag van hun belevenissen onderweg.

08 juni 2005

Betere tijden

7 juni 2005. Na een paar mindere dagen met regen lijkt het tij toch eindelijk te keren. Na een koude nacht breekt ’s ochtends al snel het zonnetje door. De route volgt nu vanaf Well verder de Maas naar het zuiden.

Onderweg met verschillende pontjes van de ene naar de andere kant van de rivier. Een schitterende rustige route. In Baarlo staan we op een grote camping, met een heus subtropisch zwemparadijs, waar we gratis kaartjes voor krijgen.

Line ondekt dat ze iets vergeten is: Haar bikini! Een snelle shop-actie in Venlo levert een nieuw badpak op. Na een snelle kop soep met een broodje liggen we vervolgens tot sluitingstijd in het water te soppen.
“Vorst aan de grond” krijgt toch een heel andere betekenis als je ‘s nachts in een tentje ligt.

De dag die er echter op volgt, wederom met route langs de Maas, is weer grandioos. Aan het einde van de dag komen we aan in Roermond, waar we op een ietwat lawaaiige camping overnachten.

Op onze rustdag snoepen we weer wat van de komende route af door via St. Odiliënberg naar Vlodrop te lopen. Daar wacht een zelfgemaakte Limburgse aspergesoep ons op. Met de bus gaan we weer terug naar Roermond. ’s Avonds koken we voor de vierde achtereenvolgende dag zelf. En zowaar allemaal nog prima te eten ook.

Tot later maar weer.

06 juni 2005

Eindelijk op pad!

Zaterdag 4 juni zijn we dan eindelijk vertrokken voor onze (voet)reis naar Rome. We hadden ons eigen uitzwaai comité, de buurtjes van verderop. Met Max om half negen de deur uitgegaan, voor de eerste wandelkilometers.

Ongelooflijk maar waar: na een kwartier kunnen we onze regenkleding al aan. Dat voorspelt niet veel goeds! Jacqueline vertrekt wat later, met een volgeladen scooter met aanhanger. Tussen de buien door arriveren we dan eindelijk in Groesbeek, onze eerste stop.

Frits en Ellen doken daar ineens op, om ons te verrassen. ’s Avonds lekker uit eten geweest in Nijmegen en aansluitend nog wat gedronken op de Waalkade.

De tweede dag wandelen naar Afferden was qua weer al niet veel beter als de eerste. Veel buien, en maar erg weinig zon..... Wachten maar op betere tijden. Het lopen op zich gaat verder prima. Jacqueline had bij het vertrek in Groesbeek gezellig aanspraak van wat andere campinggangers, die haar uitnodigden voor een bakje koffie. Eenmaal aangekomen in Afferden was de tent nog niet helemaal opgezet, met dank aan Piet Paulusma. ’s Avonds alweer uit eten geweest. Als dat zo door gaat hoeven we ons kooktoestel helemaal niet meer uit te pakken!

Maandag de eerste rustdag. Na een simpel ontbijt heeft Jacqueline eerst Max bij de bushalte gedropt, hij houdt het voor gezien.

Omdat we de tweede dag iets minder hebben gelopen als gepland, besluiten we dit vandaag te compenseren door samen met Jacqueline naar Well te lopen. Na wat boodschappen is de camera van Line zoek, ergens laten liggen. Gelukkig bestaan er nog eerlijke mensen; een mevrouw op de fiets brengt ons de camera achterna. Al met al de eerste drie dagen toch al 75 km afgelegd.......

Tot later.